Wie zijn de Broakese Karnavalszotten?

 

Een gezellige, enthousiaste en actieve Geldropse carnavalsvereniging die zijn oorsprong heeft in de Geldropse wijk “Braakhuizen”. Opgericht in 1961, spelen wij nu al vele jaren een belangrijke rol in het culturele leven van Geldrop en omgeving.

 

Als Broakese Karnavalszotten zetten wij ons ieder jaar in voor een stijlvol carnavalsfeest, dat als uiting van cultuur in een honderden jaren oude traditie van vele volkeren staat. Zo organiseren wij al jaren lang een gezellig en druk bezocht Prinsenbal en Receptie, de geweldige regionaal bekende Geldropse Tonpratersavond, 4 fantastische carnavalsavonden met artiesten met daarbij op zondagmiddag tijdens carnaval een gewaardeerde kindermiddag en op maandagmiddag een gezellige seniorenmiddag bij het Kastanjehof. Natuurlijk nemen wij ook deel aan de Lappegatse carnavalsoptocht op zaterdagmiddag tijdens het carnaval.

Met uitzondering van de Geldropse Tonpratersavond is de toegang voor al onze evenementen voor iedereen GRATIS.

 

Vanuit onze sociale verantwoordelijkheid brengen wij het carnaval tevens aan mindervaliden, kinderen, jongeren, zieken en ouderen; ieder naar hun eigen belevingswereld.

 

De samenwerking met andere carnavalsverenigingen staat bij ons hoog in het vaandel. Wij onderhouden actief contact met meer dan 12 bevriende carnavalsverenigingen in Geldrop, Mierlo, Heeze, Eindhoven, Someren en Helmond.